Sinds jongs af aan,

Een hart voor groen

2d Tuinconcepten

Een jong en dynamisch team

2d tuinconcepten is een jong en dynamisch team waarbij een hart voor groen de basis vormt. 2d tuinconcepten verzorgt zowel het ontwerp, aanleg als het onderhoud van uw groene omgeving dit alles met een gepast advies. Door de huidige studies, jeugdige leeftijd en continue bijscholing zijn we op de hoogte van de laatste nieuwtjes van ons vak. Nauwe samenwerking met collega’s zorgt ervoor dat verschillende projecten van uit verschillende hoeken wordt bekeken. Door ons uitgebreid machinepark wordt een groot deel van de werken voor eigen rekening genomen, voor specifiekere werken hebben we altijd een gepaste collega in de aanbieding.
Bij ons wordt vakkennis hoog in het vaandel gedragen. Planten op de juiste plaats, juiste opbouw van technische constructies, grondbewerking volgens de regels van de kunst, regenwater gebruiken en infiltreren, klimaatbomen, minimum aan pesticide, … zijn nog maar een korte opsomming van de punten waar we continu rekening mee houden. 

Passie voor tuinieren

1996

Kleuter in de moestuin

De passie voor tuinieren zit er bij mij van jongs af aan in. Als kleuter hielp ik mee in de moestuin van mijn grootouders. Later tuinierde ik in mijn eigen tuintje.

1996

2012

Studentenjob in het groen

Toen ik 16 werd, zocht ik een studentenjob bij een tuinaannemer. Dit inspireerde me om mijn derde graad secundair te volgen aan de SOLV, campus Tuinbouw te Sint-Truiden, in de richting Planttechnische Wetenschappen. Ik maakte er via het studentenbedrijf kennis met ondernemen volgens het principe van de éénmanszaak.

2012

2014

Van jobstudent naar student ondernemer

Toen er vragen kwamen van mensen uit de buurt om hun tuin te onderhouden, werd het tijd om breder te gaan denken. Bij de start van mijn bachelor Agro- en biotechnologie aan de PXL te Hasselt, leerde ik het begrip ‘student ondernemer’ kennen. De toekenning van dit statuut maakte het mogelijk om mijn ondernemersplan verder uit te werken.

2014

2016

De geboorte van 2d Tuinconcepten

Begin 2016 startte 2d tuinconcepten als een éénmanszaak voornamelijk gericht op tuinonderhoud bij particulieren. 

2016

2017

Mijn kennis verbreden

Na het beëindigen van mijn studies aan de pxl in 2017 ging het verhaal verder aan de EHB te Jette. Hier studeer ik landschaps- en tuinarchitectuur als “flex-student”.

2017

2020

Van éénmanszaak naar vennootschap

In 2020 werd de éénmanszaak omgevormd naar een vennootschap die zich richt op alle vlakken van groeninrichting zowel bij particulieren als bedrijven.

2020

2d tuinconcepten is een jong bedrijf dat mee is met de nieuwste technieken en altijd streeft naar milieuvriendelijke en duurzame materialen en methodes.

Scroll to Top